Annonser från BloggPartner
DATE: 2010-09-27 / FILED UNDER: Blandat

Intervju:Vi (eller jag, Nicolina) blev intervjuade av en läsare som skulle använda det till ett skolprojekt. Så här blev resultatet:


 

Gillar du, som jag, Justin Bieber? Då kommer du nog att tycka om den här intervjun. För jag har intervjuat Nicolina Jovic, en av ägarna till Sveriges största blogg om Justin Bieber, Justindrewbieber.blogg.se.

 

Nicolina berättade att det var Matilda Kjellgren som startade bloggen. Efter en månad hoppade hon själv (Nicolina) in. De som äger och driver bloggen är Nicolina, Matilda, Zoe och Cassie.

 

- Varför startade ni att blogga om Justin?

 

- Vi startade att blogga om Justin, för att vi älskar honom och för att han är en bra förebild. Vi startade att blogga om honom, framförallt för att han är så talangfull!

 

Jag undrade om de startade bloggan för att bli kända, eller för att det bara var en rolig grej. Och då svarade de att de bara startade bloggen för att det var en rolig grej, inget annat. De kunde aldrig tro att bloggen skulle bli så stor som den är idag.

 

Justindrewbieber.blogg.se firar ett år i början av november detta år. Ett år som har betytt väldigt mycket för dem.

 

- Att vara Sveriges största blogg som skriver om Justin känns otroligt roligt! Det var absolut inget som vi planerade att bli. Allt har gått så fort! Vi ångrar absolut ingenting och vi har världens bästa läsare som finns! Utan dem skulle bloggen aldrig blivit så här populär och stor. Så säger väl de flesta bloggare, men då får vi väl vara som dem! Det som driver oss att fortsätta blogga är definitivt alla läsare och förstås kärleken till killen, vars musik har förändrat en massa tjejers liv!

 

Bloggen beskrivs som en intressant blogg, med inte för mycket text i varje inlägg. För annars tappar man läslusten. De beskriver den även som en blogg där alla beliebers (de som tror på Justin) kan känna sig som hemma.

På tal om inlägg, så lägger tjejerna ner cirka en timme om dagen på bloggen, minst. Ungefär 8-12 inlägg läggs upp om dagen! Nicolina förklarar att hon tycker att de ”skämmer bort” sina läsare, eftersom att dem lägger upp så många inlägg.

 

- Om vi lägger upp ett par inlägg om dagen, så tycker läsarna att det är dålig uppdatering. Nicolina ler när hon säger det.

 

- Men vi prioriterar alltid skolan först. Har vi läxor att göra, så gör vi dem innan vi sätter oss och skriver i bloggen. Det bästa är att det inte kostar något att blogga, för oss i alla fall. Däremot så kostar det tid… och tid är pengar! Haha, nej men ibland kan det kännas ”vad lätt allt skulle vara utan att behöva blogga varje dag”. Men den känslan går oftast över när vi läser alla roliga och snälla kommentarer som vi får.

 

Men ibland händer det att tjejerna får dumma och idiotiska kommentarer, både till Justin och till dem själva. Dem kommentarerna godkänner dem inte, bara för att dem är helt värdelösa.

 

- Vad tycker ni om alla ”haters” (de som inte gillar Justin)?

 

- Vi bryr oss inte särskilt mycket om dem, eftersom att riktiga fans inte bryr sig om deras åsikter. De är okej, så länge de inte överskrider gränsen, att skapa elaka Facebookgrupper, skriva elakt om Justin, kalla honom för saker, förolämpa Justin och hans fans etc. Där går gränsen! De som klivit över den är bara omogna som orkar bry sig om en kändis de inte ens gillar. Håll ert hat inom er istället!

 

Oftast hittar tjejerna information till inläggen från olika sidor, bl.a. msn.se, oceanup.com, justinbiebershire.blogspot.com och youtube.com. Det kan vara allt från senaste skvallret, till ren fakta.

 

- Har det hänt att ni har lagt upp inlägg med samma, eller snarlikt, innehåll?

- O ja! Det händer ganska ofta. Förmodligen för att vi ibland har annat att göra, och lägger då upp det första vi hittar, det som är mest spännande. Men ibland kan det även hända när man inte hittar något att skriva om. Man råkar helt enkelt lägga upp något som man redan har skrivit om. Fast videor brukar oftast fungera att lägga upp flera gånger, eftersom att de aldrig blir tråkiga.

 

I genomsnitt läser cirka 2.400 (mer eller mindre) stycken personer bloggen varje dag. Alla bor faktiskt inte i Sverige, utan även norskar, finnländare, danskar och australiensare läser bloggen. På helgerna blir det oftast fler som läser bloggen. Drygt 2.600 personer brukar då besöka den.

 

- Har ni haft någon gästbloggare?

 

- Ja, faktiskt så gästbloggade Zoe i somras. Men vi tyckte att hon var så duktig, att vi beslöt att behålla henne! Annars så har vi inte haft någon person som har bloggat under en period och sedan slutat, utan jag (Nicolina), Matilda, Zoe och Cassie klarar oss bra! Jo juste! Vi kommer att ha en gästbloggare nu under en period som heter Rebecka! Hon bloggar när vi andra inte har tid. Så att bloggen alltid är uppdaterad.

 

Som sagt var så tycker tjejerna att det är jätteroligt att bloggen har blivit på populär som den har blivit, och det tycker även deras kompisar.

 

- Det händer att vänner säger: ”Gud vad kul att bloggen har blivit så stor!”. Man blir alltid lika glad när man hör det, säger Nicolina. Men vi märker inte av annars i skolan att vi är ”kända”, för så ”kända” är vi nog inte. De som läser bloggen, däremot, tycker nog att vi är små- stora, antar jag.

 

- Tjänar ni något på bloggen?

 

- Nej, det gör vi inte. Så långt har vi inte kommit än. Men det skulle vara kul att kunna försörja sig på den, helt klart!

 

I denna intervju vill tjejerna inte skylta så mycket om sina egna bloggar, eftersom att den handlar om Justin- bloggen. Men jag tycker att jag självklart ska tipsa om dem, för det är dem värda! Bloggarna heter: nicolinajovic.blogg.se, sweetfrog.blogg.se, weylandts.blogg.se och matildakjellgren.blogg.se.

 

- Kan du inte berätta lite om Justin?

 

- Jo, visst! Vad vill du veta? undrade Nicolina.

 

- Vad vill du berätta?  frågade jag.

 

- Oj, hm.  Det bästa med Justin är absolut hans röst och personlighet! Såklart så ser han otroligt bra ut- det kan man inte dölja för fem öre! Han är en ambitiös, rolig och extremt talangfull kille. Han betyder olika mycket för oss, men han finns definitivt i våra hjärtan!

 

Alla har varit beliebers olika länge. Nicolina fick bieber-fever (bieber- feber, ett uttryck som betyder när man började gilla honom och om man gillar honom) i slutet av maj 2009, Matilda sedan hösten 2009 och Cassie och Zoe fick sina lite senare.

 

Ingen av tjejerna har träffat Justin personligen. Däremot så har Matilda varit på en av hans konserter.

 

De har även fler förebilder och idoler, t.o.m. en massa! Så många att Nicolina inte orkar rabbla upp dem. Men deras hjärtan dunkar lite extra för ”Twilight”- gänget, det kan hon säga.

 

- Har ni någon favoritlåt med Justin?

 

- Vi tycker att alla hans låtar är bra. De vi gillar mest är nog ”Baby” och ”One time”.

 


 

                                             Pest eller kolera?


 Blogga/ vara med kompisar? / Vara med kompisar!

Långa intressanta inlägg/ korta mindre intressanta inlägg? / Långa intressanta.

Aldrig mer få lyssna på Justin/ alltid lyssna på Justin? / Hm, jag kan inte välja. Men jag väljer nog ”alltid lyssna på Justin”, för då kan man väl lyssna lite varje dag?


Aldrig mer blogga om Justin/ bara skriva om honom i resten av era liv? / Åh himmel och plättar! Att blogga om honom HELA livet ut… det låter jobbigt. Det är nog inget jag tänker göra in framtiden. Se det får nog bli ”aldrig blogga om honom”.

 

- Tack så mycket för att ni tog er tid!


Name: Anonym

Date:2010-09-27 - Time:19:02:09
Name: malin

Braaaaaaaaaaaa :D:D:D

Date:2010-09-27 - Time:19:32:00
Site: http://malinalrup.blogg.se/
Name: Debbie

Jättebra intervju och svar! Fortsätt för ni är superduktiga:D

Date:2010-09-27 - Time:19:49:24
Name: Anonym

va hur kan det vara svårt o välja attAldrig mer få lyssna på Justin/ alltid lyssna på Justin? / ATT HÖRA HANS RÖST ALLTID SKULLE VA AWESOME! MEN MAN KAN BLI TRÖTT MEN INTE VÄLJA BORT ALDRIG

Date:2010-09-27 - Time:19:52:28
Name: hanna :)

bra svar ;) kolla in min blogg!

Date:2010-09-27 - Time:19:53:36
Site: http://meniee.blogg.se/
Name: Naima

- Kan du inte berätta lite om Justin?

- Jo, visst! Vad vill du veta? undrade Nicolina.

- Vad vill du berätta? frågade jag.Haha gud vad jag älska den biten, tjejen skriver bra frågor, hon borde bli journalist :D

Date:2010-09-27 - Time:20:10:02
Site: http://crazyinbooks.blogg.se/
Name: Michelle

roligt att du fått en interview :)

Date:2010-09-27 - Time:20:34:28
Site: http://michellealejandra.blogg.se/
Name: anna Hammar

Hej, em bilden längst upp på eran sida, alltså allra längst upp, den som är suddig eller vad man ska säga.. kan ni skicka en länk eller bilden till mig?:) jag hade tänkt att måla av den och om jag får den så kan ni få en bild när den är avmålad om den blir bra vill säga! :) Tack och eran sida är as bra btw!

Date:2010-09-27 - Time:20:56:28
Name: <3 sanna

ville bara säga att er blogg äger sjuukt mycket!

GO BELIEBERS!

Date:2010-09-27 - Time:21:04:15
Name: Anonym

såg du idol?

Date:2010-09-27 - Time:21:43:44
Site: http://sundaboet.blogg.se/
Name: Anonym

såg du idol?

Date:2010-09-27 - Time:21:43:49
Site: http://sundaboet.blogg.se/
Name:
Remember me?

Mail: (Won't be published)

Your site:

Comment: